Καραγιάννης & Συνεργάτες - Δικηγορικό Γραφείο

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Διασφαλίζουμε τα Συμφέροντα σας!
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Γνώση & Εμπειρία
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Συνέπεια & Αποτελεσματικότητα
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Εχεμύθεια & Εμπιστοσύνη
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Ειλικρίνεια & Υπευθυνότητα
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Αξιοπιστία & Επαγγελματισμός
Επικοινωνήστε μαζί μας
2103810723 (Αθήνα) | 2310525720 (Θεσσαλονίκη) | info@karagiannislawfirm.gr

Παραβάσεις νόμου περί ναρκωτικών - Μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής (Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, αριθμός απόφασης 215/2009)

Διατάξεις: άρθρο 84 [παρ. 2 εδ. δ΄, ε΄] ΠΚ

Περίληψη: Ναρκωτικά, Μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, Ειλικρινής μεταμέλεια Αναγνωρίζεται στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, καθόσον αυτός από το χρόνο τελέσεως των πράξεών του μέχρι σήμερα έχει επιδείξει καλή διαγωγή τόσο απέναντι στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και απέναντι στους συγκροτουμένους του. Περαιτέρω, ουδέποτε υπέπεσε σε οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του εργάζεται ως καθαριστής έχοντας πραγματοποιήσει 642 ημέρες εργασίας.

[...] Επίσης απορριπτέος κρίνεται και ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι αυτός κατά το χρόνο τελέσεως των πράξεων είχε μειωμένη ικανότητα προς καταλογισμό λόγω χρήσης ηρωίνης διότι δεν αποδείχθηκε από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ενόψει των ως άνω αποδειχθέντων πρέπει να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τέλεσης αυτών και ως υπότροπος. Πρέπει, όμως, να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς (άρθρο 84 παρ. 2ε΄ ΠΚ), καθόσον αυτός από το χρόνο τελέσεως των πράξεών του μέχρι σήμερα, καθ' όλο το διάστημα της κράτησής του, έχει επιδείξει καλή διαγωγή τόσο απέναντι στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και απέναντι στους συγκροτουμένους του, όπως προκύπτει από το πληροφοριακό σημείωμα της κοινωνικής υπηρεσίας του καταστήματος κράτησης Πατρών, και ουδέποτε υπέπεσε στη διάρκεια του εγκλεισμού του, στο δύσκολο και πιεστικό περιβάλλον των φυλακών σε οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα και καθόλο το χρονικό διάστημα της κράτησής του εργάζεται ως καθαριστής έχοντας πραγματοποιήσει 642 ημέρες εργασίας. Το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμελείας (άρθρο 84 παρ. 2δ΄ ΠΚ) πρέπει να απορριφθεί, αφού ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων. [...]

πηγή: nbonline.gr

Δημήτριος Χ. Καραγιάννης, Δικηγόρος, Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Επικοινωνία

Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείου 21 (6ος Όροφος), 54626

2310525720

Αθήνα

Σολωμού 58 και Πατησίων (6ος Όροφος), 10682

2103810723

Για να σας παρέχουμε την καλύτερη online εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.