Καραγιάννης & Συνεργάτες - Δικηγορικό Γραφείο

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Διασφαλίζουμε τα Συμφέροντα σας!
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Γνώση & Εμπειρία
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Συνέπεια & Αποτελεσματικότητα
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Εχεμύθεια & Εμπιστοσύνη
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Ειλικρίνεια & Υπευθυνότητα
  • Καραγιάννης - Σταματίου και Συνεργάτες - Δικηγορικά Γραφεία
    Αξιοπιστία & Επαγγελματισμός
Επικοινωνήστε μαζί μας
2103810723 (Αθήνα) | 2310525720 (Θεσσαλονίκη) | info@karagiannislawfirm.gr

Ασφαλιστικά μέτρα - Αίτηση αφαίρεσης της επιμέλειας των ανήλικων τέκνων από τον ένα γονέα και ανάθεσης της επιμέλειας στον άλλο γονέα (υπόδειγμα δικογράφου)

ENΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ

Του Χ……….. Α……….. του Γεωργίου, κατοίκου ..., οδός …..αρ. 31.

ΚΑΤΑ

Π….. Σ……… του Γεωργίου, κατοίκου ..., οδός …….. αρ. ... ή κάτοικος …… νομού ..., οδός ………… .

Με την καθής η αίτηση τελέσαμε, την ..., γάμο κατά τους κανόνες της ορθόδοξης εκλησίας, από τον οποίο αποκτήσαμε τρία τέκνα και συγκεκριμένα, τον ..., ο οποίος γεννήθηκε την ..., την ..., η οποία γεννήθηκε την ... και την ..., η οποία γεννήθηκε την ... . Κατοικούσαμε μόνιμα στην πόλη της ………του νομού ..., χωρίς κανένα διαταρακτικό στοιχείο του έγγαμου βίου μας. Περίπου πριν από ένα χρόνο, το Νοέμβριο του ..., άρχισαν αδικαιολόγητες προστριβές στη σχέση μας με την καθής σύζυγό μου, οι οποίες οφείλονταν, όπως πληροφορήθηκα στη συνέχεια, στο γεγονός οτι η καθής διατηρούσε εξωσυζυγικό ερωτικό δεσμό με στενό οικογενειακό μας φίλο. Στην προσπάθεια να περισώσω τον γάμο μας της πρότεινα να φύγουμε από την …, όπου κατοικούσαμε έως τότε και να έρθουμε στην Αθήνα, ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα προς χάριν και των ανηλίκων παιδιών μας. Πράγματι, η καθής δέχθηκε και έτσι εγκατασταθήκαμε στην ... Αττικής. Προσπάθησα από την πλευρά μου να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές μας κυρίως για χάρη των τέκνων μας. Επέδειξα κάθε δυνατή προσπάθεια να εξομαλύνω την έντονη κατάσταση που υπήρχε μεταξύ μας και να λυθεί κάθε τυχόν διαφορά μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν τα ανήλικα τέκνα μας τις συνέπειες του χωρισμού των γονέων τους. Η καθής, όμως, παρά τις προσπάθειες αυτές τελικά δεν έπραξε τίποτε. Άρχισε να εγκαταλείπει συχνά την οικογενειακή μας στέγη και τα τέκνα μας και επιστρέφει στην …, όπου συνήθως φιλοξενείται από την μητέρα της, συνεχίζοντας την εξωσυζυγική της σχέση και αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις που έχει η συμπεριφορά της αυτή στην ομαλή ψυχική ανάπτυξη των τέκνων μας. Πολλές φορές μάλιστα παίρνει μαζί της και κάποιο από τα ανήλικα τέκνα μας το οποίο παρακολουθεί και συμμετέχει ως εκ τούτου στην έκλυτη ζωή της μητέρας του, παρά τις δικές μου έντονες και σοβαρές αντιρρήσεις.

Επειδή η καθής δεν επιθυμεί λόγω του τρόπου ζωής, τον οποίο έχει επιλέξει καθώς απουσιάζει αδικαιολόγητα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικογενειακή μας στέγη και αδυνατεί, να ασκήσει την επιμέλεια των τέκνων μας. Επειδή έχω αναλάβει αποκλειστικά την φροντίδα των ανήλικων τέκνων μας με τη βοήθεια και της μητέρας μου, η οποία πλέον κατοικεί μαζί μου και η οποία έχει αφοσιωθεί εξολοκλήρου στην φροντίδα των εγγονιών της. Επειδή διαφωνώ με την συμπεριφορά της καθής απέναντι στα τέκνα μας και αποδοκιμάζω τον τρόπο ζωής της, τον οποίο δεν θέλω να παρακολουθούν και τα τέκνα μας. Επειδή είμαι ο μόνος που ασχολείται με την ανατροφή των τέκνων μου καθώς εγώ συντηρώ οικονομικά την οικογένειά μας και ασχολούμαι με την εκπαίδευση των ανήλικων τέκνων. Επειδή συντρέχει επείγουσα περίπτωση να αφαιρεθεί από την καθής η επιμέλεια των ανήλικων τέκνων μας και να ανατεθεί προσωρινά σε εμένα αποκλειστικά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και για όσους άλλους θα προσθέσω κατά τη συζήτηση της παρούσας. ΖΗΤΩ: Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου. Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα. Να αφαιρεθεί προσωρινά από την καθής η επιμέλεια των τέκνων μας και να ανατεθεί αυτή σε μένα αποκλειστικά.

Αθήνα, .../.../... Ο πληρεξούσιος δικηγόρος  

Επικοινωνία

Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείου 21 (6ος Όροφος), 54626

2310525720

Αθήνα

Σολωμού 58 και Πατησίων (6ος Όροφος), 10682

2103810723

Για να σας παρέχουμε την καλύτερη online εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.