Καραγιάννης & Συνεργάτες - Δικηγορικό Γραφείο

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας
2103810723 (Αθήνα) | 2310525720 (Θεσσαλονίκη) | info@karagiannislawfirm.gr
Νέα - Καραγιάννης - Σταματίου & Συνεργάτες Δικηγορικά Γραφεία
Διεκδίκηση διατροφής ανήλικου τέκνου από Ελληνίδα μητέρα κατά Άγγλου πατέρα. Εκδίκαση στην Ελλάδα με βάση το Ελληνικό Δίκαιο. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που κατοικούν στην Ελλάδα μαζί με το ανήλικο παιδί τους μπορούν να διεκδικήσουν από τον έτερο γονέα που κατοικεί στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατροφή για το ανήλικο τέκνο τους, με τη μορφή της μηνιαίας καταβολής χρημάτων.
Ανάθεση προσωρινής αποκλειστικής γονικής μέριμνας και καταβολή διατροφής σε μητέρα διπλής ιθαγένειας από πατέρα διπλής ιθαγένειας. Κάθε πολίτης διπλής ιθαγένειας (ελληνικής και ιορδανικής), που κατοικεί στην Ελλάδα μαζί με το ανήλικο παιδί του, μπορεί να διεκδικήσει από τον έτερο γονέα επίσης διπλής ιθαγένειας (ελληνικής και ιορδανικής), που κατοικεί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, διατροφή και υπό προϋποθέσεις την αποκλειστική γονική μέριμνα για το ανήλικο τέκνο, με τη μορφή της μηνιαίας καταβολής χρημάτων.
Διεκδίκηση αποκλειστικής γονικής μέριμνας και διατροφής ανήλικου τέκνου από Ελληνίδα μητέρα κατά αλλοδαπού πατέρα. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που κατοικούν στην Ελλάδα μαζί με το ανήλικο παιδί τους μπορούν να διεκδικήσουν από τον έτερο γονέα που κατοικεί στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατροφή για το ανήλικο τέκνο τους, με τη μορφή της μηνιαίας καταβολής χρημάτων.
Πούλησα το αυτοκίνητό μου και ο αγοραστής δεν έκανε τη μεταβίβαση της άδειας κυκλοφορίας. Τί μπορώ να κάνω; Τείνει να εξελιχθεί σε κακή συνήθεια η πρακτική ορισμένων αγοραστών αυτοκινήτων να αμελούν τη μεταβίβαση της άδειας κυκλοφορίας ενώπιον της αρμόδιας Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Σε περίπτωση που κάθε προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης αποτύχει, η δικαστική οδός είναι μονόδρομος.
Θέλω να δανείσω χρήματα σε κάποιον. Πώς μπορώ να εξασφαλίσω ότι θα μου τα επιστρέψει; (Υπόδειγμα σύμβασης δανείου). Συμβαίνει ορισμένες φορές κάποιο οικείο μας πρόσωπο να μας ζητήσει να τον βοηθήσουμε οικονομικά δανείζοντάς του χρήματα, για να καλύψει τις όποιες ανάγκες του. Ωστόσο, επειδή ως γνωστόν "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους", καλό είναι να εξασφαλίσουμε λίγο περισσότερο την επιστροφή αυτών των χρημάτων με την υπογραφή ενός ιδιωτικού συμφωνητικού σύμβασης δανείου.
Διεκδίκηση διατροφής για τέκνα ή συζύγους από τον γονέα ή πρώην σύζυγο που κατοικεί σε διαφορετική χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 4/2009 διευκολύνει ουσιαστικά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Έλληνα ή μη- που ζει στην Ελλάδα να διεκδικήσει διατροφή για το παιδί του ή για τον ίδιο από τον έτερο γονιό ή πρώην σύζυγο, που κατοικεί σε διαφορετικό κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πώς μπορώ να γίνω Έλληνας πολίτης; Παρακάτω ακολουθούν απλές οδηγίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Οι οδηγίες αυτές αφορούν τις συχνότερες κατηγορίες πολιτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και δεν περιλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Κατατέθηκε προς διαβούλευση σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει επιτάχυνση στον τρόπο έκδοσης των συναινετικών διαζυγίων. Η νέα διαδικασία λύσης του γάμου με την έκδοση συναινετικού διαζυγίου θα πραγματοποιείται ενώπιον συμβολαιογράφου με την παράλληλη παρουσία και παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων της κάθε πλευράς.
Με την έναρξη ισχύος του Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Τραπεζών για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών (Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος ΕΠΑΘ 195/1/29.7.2016 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ΦΕΚ Β΄2376/2.8.2016) χιλιάδες δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές και καθυστερημένες δόσεις δανείων, που δεν μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη (νόμος 3869/2010), μπορούν πλέον να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Πως μπορείτε να ρυθμίσετε το δάνειό σας βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών (Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος ΕΠΑΘ 195/1/29.7.2016 και ΦΕΚ Β΄ 2376/2.8.2016)
Σελίδα 1 από 18

Επικοινωνία

Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείου 21 (6ος Όροφος), 54626

2310525720

Αθήνα

Σολωμού 58 και Πατησίων (6ος Όροφος), 10682

2103810723

Για να σας παρέχουμε την καλύτερη online εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.