Καραγιάννης & Συνεργάτες - Δικηγορικό Γραφείο

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας
2103810723 (Αθήνα) | 2310525720 (Θεσσαλονίκη) | info@karagiannislawfirm.gr

Η διετής διάσταση των συζύγων προκαλεί ισχυρό κλονισμό και λόγο διαζυγίου

Η διάσταση μεταξύ των συζύγων για τουλάχιστον 2 χρόνια συνεπάγεται αυτόματα ότι έχει προκαλέσει τον ισχυρό κλονισμό του γάμου τους, σε βαθμό που αυτή η 2ετής διάσταση να αποτελεί από μόνη της αυτοτελή λόγο έκδοσης διαζυγίου. Ως διάσταση μεταξύ των συζύγων θεωρείται η φυσική, σωματική και ψυχική απομάκρυνσή τους με τη θέληση να μη διάγουν πλέον κοινό βίο. Διάσταση υπάρχει ακόμη κι αν οι σύζυγοι ζουν στην ίδια οικία αλλά σε πλήρη ψυχική απομάκρυνση.

Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 2 ετών, καθένας από τους συζύγους, ανεξάρτητα του αν αυτός προκάλεσε τη διάσταση ή όχι, έχει δικαίωμα να ζητήσει διαζύγιο, χωρίς να ενδιαφέρει ποια περιστατικά οδήγησαν στη φυσική και ψυχική αποξένωση των συζύγων.

Η διάρκεια της διάστασης πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο ετών και κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας η διάσταση πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Οι μικρές διακοπές του χρόνου της διάστασης, που γίνονται προς επίτευξη της αποκατάστασης των συζυγικών σχέσεων ή για λόγους κοινωνικούς ή χάριν των τέκνων, δεν παρεμποδίζουν τη συμπλήρωση του διετούς χρόνου της διάστασης.

Για να εκδοθεί διαζύγιο λόγω διετούς διάστασης των συζύγων απαιτείται προηγουμένως η άσκηση σχετικής αγωγής διαζυγίου και η συνακόλουθη έκδοση δικαστικής απόφασης.

Δημήτριος Χ. Καραγιάννης, Δικηγόρος, Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Επικοινωνία

Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείου 21 (6ος Όροφος), 54626

2310525720

Αθήνα

Σολωμού 58 και Πατησίων (6ος Όροφος), 10682

2103810723

Για να σας παρέχουμε την καλύτερη online εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.