Καραγιάννης & Συνεργάτες - Δικηγορικό Γραφείο

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας
2103810723 (Αθήνα) | 2310525720 (Θεσσαλονίκη) | info@karagiannislawfirm.gr

Έρχονται «ηλεκτρονικοί» πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου

Σε ιστοσελίδα ενημέρωσης πλειστηριασμών θα μετατραπεί ο δικτυακός τόπος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών (www.puhlicrevenue.gr),

καθώς θα δημοσιοποιούνται σε αυτόν όλοι οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου στα στοιχεία της δημοσίευσης θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία της αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του φορολογουμένου, η συνοπτική περιγραφή του περιουσιακού στοιχείου, φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται, η τιμή της πρώτης προσφοράς, το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού, αλλά και ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη προχωρήσει στην επιλογή περίπου 100 ακινήτων από όλη την Ελλάδα και θα παρουσιάσει σύντομα τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς τους.

Για την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών και προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα με τους μετέχοντες σε αυτούς η ΓΓΔΕ θα ελέγχει τους πλειοδότες για το εάν είναι π.χ. οφειλές του Δημοσίου, εάν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν το αντικείμενο του πλειστηριασμού, κ.α.. Μετά τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα αρχίζει η φάση των προσφορών, εντός καθορισμένου χρόνου περίπου δύο εργάσιμων ημερών και εν συνεχεία το ακίνητο ή κινητό περιουσιακό στοιχείο θα κατακυρώνεται σε εκείνο που έκανε την καλύτερη προσφορά. Εκτός από το προφίλ των συμμετεχόντων στους πλειστηριασμούς το υπουργείο Οικονομικών θα αποκτήσει μέσω της νέας αυτής διαδικασίας και μια εικόνα για τις πραγματικές αξίες των ακινήτων σήμερα και πως αυτές διαμορφώνονται βάσει της υφιστάμενης ζήτησης.

Επικοινωνία

Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείου 21 (6ος Όροφος), 54626

2310525720

Αθήνα

Σολωμού 58 και Πατησίων (6ος Όροφος), 10682

2103810723

Για να σας παρέχουμε την καλύτερη online εμπειρία, χρησιμοποιούμε cookies.